20 Ryjek i Superfundacja

Wraz ze Stowarzyszeniem „Razem” z Rybnika serdecznie zachęcamy do wspierania akcji charytatywnych, które odbywają się podczas 20 Ryjka. Możecie między innymi zakupić magnesy wykonane przez Warsztat Terapii Zajęciowej nr 1 „Przystań” z Rybnika. Dochód ze sprzedaży gadżetów promocyjnych w Ryjkowym sklepiku zostanie przeznaczony na wsparcie rybnickich organizacji wspierających osoby z niepełnosprawnością. Po raz pierwszy na Ryjku wolontariuszami są osoby z niepełnosprawnością intelektualną. Tomasz i Marcin są uczestnikami projektu „Życie – moja samodzielna rola”, realizowanego przez Stowarzyszenie „Razem”. Wolontariusze zajmują się obsługą imprezy, garderoby kabaretów oraz kolportażem materiałów promocyjnych Ryjka. Uczestnictwo w wydarzeniach kulturalnych jest istotnym elementem rehabilitacji społecznej osób z niepełnosprawnością intelektualną. Zachęcamy do zobaczenia galerii z pierwszego dnia jednej z największych kabaretowych imprez w Polsce. Cieszymy się, że mamy w niej swój udział!