Kto za tym stoi?

Jak zrobić coś inspirującego w Rybniku i dla jego mieszkańców, w szczególności osób doświadczających niepełnosprawności? Naszą odpowiedzią na to pytanie jest gadżet miejski zaangażowany społecznie! BAZYLiKA – pierwsza z serii Ryboklocków – postała w wyniku spotkania lokalnych projektantów, producentów oraz organizacji wspierających osoby z niepełnosprawnością. Inicjatorem akcji jest Fundacja „Superfundacja”. Dochód ze sprzedaży Ryboklocków przeznaczony jest na wsparcie osób z niepełnosprawnościami. Ale to nie wszystko! W sam proces produkcji klocków zostały włączone osoby z niepełnosprawnością intelektualną – uczestnicy Warsztatów Terapii Zajęciowej w Rybniku. Wybierając produkt z serii Ryboklocki angażujesz się społecznie.

logo mini

Została powołana w celu promocji zatrudnienia osób z niepełnosprawnością oraz ich reintegracji społecznej. Fundacja realizuje projekty aktywizujące, prowadzi zajęcia rehabilitacyjne, m.in. rehabilitację w wodzie, animuje środowisko lokalne, prowadzi zajęcia terapeutyczne dla dzieci, młodzieży i osób dorosłych.

Marek_Swoboda_Fotografia-4_Ryboklocki_Bazylika

Główne cechy produktu

Produkt w 100% wykonany z litego drewna bukowego – wytrzymałego,

naturalnego materiału.

Projekt: Dorota Misztal

Produkcja: SP-DESIGN

Wykończenie/pakowanie: Warsztat Terapii Zajęciowej nr 1 w Rybniku

Odpowiedzialni:

Fundacja „Superfundacja”

Ul. Floriańska 1, 44-217 Rybnik

www.superfundacja.org.pl

kontakt@superfundacja.org.pl

Dostępność:

Na zamówienie
Ilość w opakowaniu: 1 zestaw (32 elementy)

Wymiary produktu:

Wysokość: 18 cm
Długość: 19 cm
Szerokość: 12 cm

Drogi Rodzicu – baw się Ryboklockami razem ze swoim dzieckiem, gdyż powstały one jako produkt dekoracyjny i nie posiadają atestu.

Ostrzeżenia: Produkt zawiera małe elementy, które mogą zostać połknięte przez dzieci

Film stworzony przez:

Marek Swoboda Fotografia_Logo